Duyusal Pazarlamanın Gücü

Duyusal Pazarlamanın Gücü

2012 yılında, sadece Seul'da 200'den fazla (Günümüzde bu sayı 335) Starbucks mağazası bulunurken, onlarca yerel kahve markaları da konumlanıyordu. Bu alanda, rekabette ön plana çıkmak isteyen Dunkin', mağazalarının normal kahve mağazalarından daha etkili olduğunu ön plana çıkarmak istedi.

Bu kapsamda, Dunkin' (eskiden bilinen adıyla Dunkin' Donuts), Seul'de "Duyularınızı Uyandırın" adıyla düzenlediği iletişim kampanyası, kahve tutkunlarını mağazalarına çekmek ve şehir hayatının karmaşasında unutulan kahve keyfini hatırlatmak amacıyla tasarlandı.

Kampanya stratejisi oldukça dikkat çekiciydi. Kampanya için özel hazırlanan koku aparatları, markanın jingle'ına göre ayarlanmıştı. Bu sayede, toplu taşımada seyahat sırasında, radyoda Dunkin' reklamı başladığı ve jingle'ın duyulduğu sırada cihazlar, taze çekilmiş kahve ve vanilya aromalarını, otobüs içerisine kahve kokusu sıkmaya başladı. Aslında, bu koku, otobüs yolcularında kahve içme isteği uyandırmayı hedefliyordu. Ayrıca, otobüsün seyahat güzergahında yer alan ilk durakta Otobüsten inen yolcuların karşılarına konumlanan reklam panoları ise Dunkin' ürünlerinin görsellerini ve "En yakın mağazamız burada" mesajını içeriyordu.

Kampanya, yaklaşık 350.000 kişiye ulaştı ve toplu taşıma araçlarının güzergahındaki mağazalarda %16'lık bir ziyaretçi artışı ve %29'luk bir satış artışı sağladı.